VANDEMOORTELE OPENT FOOD EXPERIENCE CENTER IN GENT

GENT – Jules Noten, CEO van Vandemoortele, stelde vandaag het gloednieuwe Food Experience Center in Gent voor aan de pers. Het ultramoderne complex moet een duurzame werkomgeving en ontmoetingsplaats worden voor werknemers, productontwikkelaars, culinaire chefs, klanten en leveranciers. Vandemoortele investeerde maar liefst 10 miljoen in het project.


Vandemoortele, van oorsprong een West-Vlaamse bedrijf, werd 120 jaar geleden opgericht en behoort vandaag wereldwijd tot de absolute top wat betreft de productie van bakkerijproducten en margarines, culinaire oliën en vetten. Het bedrijf opent nu een Food Experience Center aan de Ottergemsesteenweg Zuid, dichtbij het UZ Gent.


Duurzaam en innovatief


De infrastructuur werd zo ontworpen dat smaak en geur optimaal tot hun recht komen met duurzaamheid als kernwoord. “Shaping a tasty future op een duurzame manier is wat we actief nastreven bij Vandemoortele. Het Vandemoortele Food Experience Center weerspiegelt perfect deze ambitie, van het design, de materiaalkeuze, de ecologische energietoepassingen, het meubilair, de waterhuishouding tot vele andere elementen”, aldus Group Marketing Director Eddy Van Blanken onder wiens leiding het project tot stand kwam.

Nieuwe manier van werken


“Naast een duurzaam gebouw is het Food Experience Center eveneens een gezonde en comfortabele werkplek met tal van digitale toepassingen waar de meer dan 360 werknemers makkelijker dan ooit kunnen samenwerken. In de verschillende kantoorruimtes zitten teams samen en zijn er veel mogelijkheden om samen te werken in één van de vele vergaderruimtes, zich net af te zonderen in een concentratieruimte of te ontspannen in één van de lounges of het atrium”, legt Chief Human Resources, Sustainability & Communication Marc Croonen uit.


Master Studio Cooking and BakingHet kloppend hart van het Food Experience Center zijn de Master Studio Cooking en Master Studio Baking, de professionele keuken en bakkerij. Tijdens inspirerende Master Classes worden de verschillende bereidingswijzes en toepassingsmogelijkheden van de producten aangeleerd en krijgt iedereen die van smaak zijn vak heeft gemaakt de kans om te experimenteren, kennis te delen en zijn consumer insights bij te schaven.


Optimalisatie van de winstmargeCEO Jules Noten gaf tijdens de persvoorstelling eveneens een toelichting bij de halfjaarresultaten. Het bedrijf is goed op weg om de sprong die ze vorig jaar maakten te evenaren. “De focus in 2019 ligt op het optimaliseren van de winstgevende groei. Voor de Bakery-afdeling noteren we een winstgroei van 15,8% tot 39 miljoen euro. In de MCOF-tak (margarines, culinaire oliën en vetten) werd een sprong van 27,3% gemaakt, van 21 miljoen naar bijna 27 miljoen euro”, licht Noten toe. De trend in de betere winstcijfers zal zich in de tweede jaarhelft verderzetten.


Bron: Made in Oostvlaanderen (Rani Cromphout)

3 views0 comments