'Stop met onze kinderen te normaliseren'Vanuit HumanITi willen wij zoveel mogelijk mensen inspireren, ondersteunen en naar een hoger niveau tillen. Niet strak en schools maar op een ‘human’ manier.


Zoals Bart Verhaeghe schrijft in zijn boek DURF: “Durf te veranderen, durf risico's te nemen, durf problemen te benoemen, durf ambitieus te zijn en vooral: durf te dromen”.


Het opiniestuk "Stop met onze kinderen te normaliseren" van Danielle Vanwesenbeeck in Trends, heeft mij sterk én persoonlijk aangegrepen. Als student heeft men immers altijd geprobeerd om mij in hokjes te stoppen, iets wat als kind helemaal niet juist aanvoelde en mij afremde in mijn creativiteit en vrije denken.


Ik wilde mij, toen al, op een veel dieper niveau ontwikkelen en ik heb stapels en stapels boeken verslonden om verbanden te kunnen leggen die ik op school niet aangereikt kreeg. Een connectie tussen de theorie en mijn eigen praktische ervaringen, zeg maar.


Ja, duaal leren was voor mij al een realiteit in de jaren 1990. Het was voor mij het enige, echt zinvolle, opleidingstraject en ik weet tot welk niveau het mensen kan tillen. The Times are Changing maar toen was innovatief denken nog uit den boze.


Op latere leeftijd heb ik mij verder zelf ontwikkeld en als autodidactisch heb ik ervoor kunnen zorgen dat ik altijd dingen kon doen die ik graag doe. Opnieuw omwille van het hokjesdenken, heb ik mij wel altijd dubbel en dik moeten bewijzen in bedrijven. Vaak ook omdat ik interesse had in dingen waarvoor ik, op papier althans, niet de juiste credentials had. Maar ik ben stap voor stap geklommen. Blijven groeien, super hard gewerkt en blijven studeren. Ik ontdekte dat je op deze manier uiteindelijk écht wel geraakt waar je wil.


Hokjesdenken is voor mij dus duidelijk nooit een optie geweest is. Het werkt gewoon niet en er gaat een enorme schat aan broodnodig potentieel verloren.


Dus nu opnieuw, plooi ik mij vierdubbel. Ondertussen niet meer voor de erkenning maar wel om mensen te inspireren om te blijven vechten voor hun dromen.


Mijn eigen grootste droom is om, op dit vlak, een footprint achter te laten, hoe klein ook. Hoe mooi zou dat zijn!


Willy Wonka, is die droom. Een droom die die ik, samen met Frank Vanhamel en andere mensen, wil (en zal 😊) verwezenlijken. Een droom met vallen en opstaan, zoals mijn eigen leven. Maar met dezelfde cocktail van studeren, groeien en hard werken, komt die droom er stilaan, ik kan hem bijna aanraken.


Duaal leren, studeren zonder hokjes, het anders en bijzonder zijn stimuleren, de durf en het innovatieve aanwakkeren. Er komen betere tijden en Willy Wonka zal daar zijn steentje aan bijdragen!


Wat vinden jullie hiervan, laten we ons nog verder in hokjes steken of gaan we nu eindelijk echte vooruitgang boeken door onze talenten en ervaringen te bundelen, buiten de lijntjes, om zo iets heel mooi te realiseren? Bij HumanITi hebben wij alvast een mooi leuze “op het gemak vollenbak”.


Hopelijk kan ik met mijn persoonlijke ervaring iets in je wakker waken! Ik wens iedereen alvast nog een fijne zondag toe.


Paul

Bron: Trends "Danielle Vanwesenbeeck

Artikel: Stop met onze kinderen te normaliseren11 views0 comments