Laat de walvis niezen


Laat de walvis niezen 1e druk is een boek van P. Klomp uitgegeven bij Bim Media Bv. ISBN 9789052616384

Oudemars is moe. Zijn werk als manager inspireert hem niet meer en zijn vrouw Milleine staat op het punt hem te verlaten. Zelf heeft hij het gevoel net als Geppetto en Pinocchio in een walvis gevangen te zitten. Als hij de situatie nog wil redden, moet het roer definitief om. Tijdens zijn noodgedwongen afwezigheid correspondeert hij met zijn collega Nieuwejans. Ze ontdekken dat de hele onderneming in een walvis gevangen zit. Samen plannen ze de ultieme coup.

De managementnovelle Laat de walvis niezen is geschreven voor iedereen die onbewust al jaren dezelfde paden bewandelt, en daardoor moeite heeft om in te spelen op een veranderende omgeving. Op herkenbare en humoristische wijze geeft het boek inzicht in de problemen waarmee mensen en ondernemingen dagelijks worden geconfronteerd. De oplossing blijkt opvallend simpel: laat de walvis niezen!

In 2006 won Peter Klomp de Management Essay Prijs en in 2007 schreef hij de winnende inzending voor de wedstrijd van het NICIS instituut. In het recente verleden publiceerde hij over tal van cultuurwetenschappelijke en managementissues. Twee van zijn essays verschenen bij Academic Service in de verzamelwerken Verandermanagement en Wat doen organisaties met mensen? Daarnaast is Klomp actief als spreker (www.prachtfactory.nl).

9 views0 comments

Recent Posts

See All