JONGE HONDEN OUDE ROTTEN en leiderschap

Onze jonge, nieuwe leiders werden volwassen in een tijd van computers en steeds geavanceerder technologie; onze oude, ervaren leiders in de schaduw van de crisisjaren en de Tweede Wereldoorlog. In een baanbrekend onderzoek naar deze twee uiteenlopende groepen - liefdevol 'jonge honden' en 'oude rotten' genoemd - beschrijven de auteurs hoe tijdperken en waarden invloed hebben op degenen die leidinggeven.

'Jonge honden, oude rotten en leiderschap' verandert niet alleen onze kijk op leiderschap, maar vooral ook de manier waarop wij aankijken tegen de ervaringen die ons zelf vormen en gevormd hebben. Aan de hand van indringende interviews met bijzondere mensen - jonge honden en oude rotten - komen de auteurs tot een nieuw model dat voorspelt wie kans heeft een goede leider te worden en waarom anderen de uitdaging niet aankunnen. De kern van dat model wordt gevormd door 'de vuurproef', de ervaring die het hele leven op zijn kop zet. Die ervaring laat u of geheel gebroken achter, of u bent daarna vol goede moed om te leren en leiding te geven. Naast de opmerkelijke eigenschap hun vuurproef tegemoet te treden en ervan te leren hebben echte leiders, ongeacht hun leeftijd, nog meer essentiële kenmerken gemeen: een groot aanpassingsvermogen, de vaardigheid anderen enthousiast te maken voor een gemeenschappelijk doel, een eigen geluid, integriteit en 'neotenie', een jeugdige nieuwsgierigheid en honger naar kennis.

Dit boek beschrijft de krachten waardoor iedereen een leven lang kan blijven leren en leidinggeven. Wie wordt en blijft een leider, en waarom? Verplichte kost voor jonge honden, oude rotten en iedereen daartussenin.


2 views0 comments

Recent Posts

See All