Handboek ontslagrechtDoor de invoering van het eenheidsstatuut gelden in België sinds 1 januari 2014 nieuwe ontslagregels. Deze herziene uitgave gaat dieper in op deze nieuwigheden: er gelden voortaan nieuwe opzegtermijnen, er zal geen proefbeding meer zijn, arbeidsovereenkomsten van bepaalde duur worden opzegbaar, ...


Meer dan ooit is het ontslagrecht een kluwen waarin een fout gauw is gemaakt. De financiële gevolgen van deze fout zijn vaak zeer groot en soms zelfs enorm. Dit boek biedt een toegankelijke en bevattelijke leidraad bij ontslag en dit zowel vanuit werkgevers- als vanuit werknemersperspectief.


Het ontslagrecht wordt behandeld in drie delen:

Waarbij moet ik stilstaan alvorens tot ontslag over te gaan?Hoe moet ik het ontslag concreet organiseren?Zijn er nog verplichtingen of formaliteiten na het ontslag?

Het handboek ontslagrecht is bestemd voor iedereen die in de praktijk met personeel en ontslag in aanraking komt: advocaten, bedrijfsjuristen, HR-managers, personeelsverantwoordelijken, werkgeversorganisaties, vakbonden maar ook werknemers zullen in dit boek concrete antwoorden vinden.


Over de auteur:


Vicky Buelens bouwden vanuit haar praktijk een zeer ruime ervaring op en geven daarnaast seminaries en opleidingen over o.a. ontslagrecht.
Het kantoor "Kobalt Legal" advocaten is gespecialiseerd in het individueel en het collectief arbeidsrecht en het sociaal zekerheidsrecht. Het ontslagrecht heeft hierin een prominente plaats.

12 views0 comments

© 2019 by HumanITi 

BTW 0720 715 047