De sportfilm The Game Changers gaat jouw kijk op topsport veranderen

Een film over het dieet van de sterkste mannen ter wereld, dóór de sterkste mannen ter wereld.


Wat eten échte mannen? Een vreemde vraag, maar als we kijken naar de gemiddelde reclame dan is er één antwoord: vlees. Vegetarische restaurants bezoeken mannen eigenlijk ook alleen maar omdat hun vriendin daar heen wilt, toch? Mooi niet.

In de nieuwe film The Game Changers zie je de grootste sporthelden met gigantische spieren die leven op een plantaardig dieet. Van Arnold Schwarzenegger tot Lewis Hamilton. De trailer begint met the one and only Arnold Schwarzenegger: "I ate a lot of meat. They show those commercials, selling that idea that real men eat meat. But you gotta understand, that's marketing. That's not based on reality."


De film gaat terug naar de tijd van de oude Romeinen en gladiatoren. Wat blijkt? "The gladiators were predominantly vegetarian." Waarna de grote vraag luidt: hoe kunnen deze professionele gladiatoren zó sterk zijn geweest, terwijl ze plantaardig aten?


Vervolgens zien we atleten vertellen hoe ze beter gingen presteren nadat ze met een plantaardig dieet begonnen. De grootste misvatting in de sportwereld lijkt dan ook dat atleten dierlijke producten nódig hebben om te presteren: "that's just not true."


Voormalig American football-speler Lou Smith (62) traint professionele atleten van de NBA, NFL, MLB en UFC en eet plantaardig. Zijn conclusie? "Most guys my age can't keep up with their grandchildren, my grandchildren can't keep up with me."


Zelfs de sterkste man van Duitsland zweert bij een plantaardig dieet: Patrik Baboumian is een voormalig bodybuilder en won in 2011 de prijs voor de sterkste man van Duitsland. Hij weerlegt het idee dat topsporters vlees moet eten in een simpel, maar krachtig voorbeeld: "Someone asked me, 'How could you get as strong as an ox without eating any meat?' and my answer was, 'Have you ever seen an ox eating meat?'"


Het zijn niet alleen topsporters die we zien in de film. Ook achter de schermen zijn het de grootheden van de sportwereld die de touwtjes in handen hebben. The Game Changers wordt namelijk geproduceerd door Arnold Schwarzenegger, Jackie Chan, Lewis Hamilton, Novak Djokovic en Chris Paul. Het script en de regie zijn in handen van scenarioschrijver en regisseur James Cameron (Titanic, Avatar en The Terminator).


Bron: Lotte Verheul "Esquire"

9 views0 comments

Recent Posts

See All

HumanITi Office

Met spijt in het hart nemen we vanuit HumanITi afscheid van ons Experience Center te Antwerpen, Italiëlei 60. Prachtig pand in het centrum van Antwerpen dat perfect kan dienen als satelliet kantoor of