Dad, look at my girl, this is your footprintAl mijn hele leven probeer ik mensen te inspireren, nooit echt goed begrepen waar die drang vandaan kwam. Misschien zocht ik stiekem wat naar erkenning, een figuurlijke aai over m’n bol. Of misschien verlangde ik naar een diepere connectie met mensen door hen te helpen en ‘hun lont aan te steken’. Maar hoe wijzer (lees ouder 😊) ik wordt, hoe meer ik, telkens ik probeer om anderen te inspireren, mijn vader voel.


Mijn vader was een gepassioneerde, meelevende, nooit-oordelende coach en vooral…een heel inspirerende vader. Hoe weinig wij thuis ook hadden, hij toonde mij dat je rijk kan zijn vanbinnen. Dat je grote dingen kon realiseren, als je maar volhoudt, hard werkt, focus houdt en integer bent.


Mijn vader inspireerde mij elke dag om de beste mogelijke versie van mezelf te zijn. Met mijn tekortkomingen uiteraard, zoals elk van ons, maar wel in mijn kracht en altijd recht op mijn doel af.


Mijn vader deed mij dit voor en vanuit zijn inspireerde rol, inspireer ik nu zelf mensen, coach ik bedrijven, studenten, partners, consultants,… Maar net zoals mijn vader, ben ik in de eerste plaats papa voor mijn twee prachtige dochters. Ik probeer hen te inspireren en er voor hen te zijn in al hun dromen en projecten.


Zoë Demarbaix


Toen ik vanochtend de berichtjes van mijn jongste dochter, Zoë Demarbaix,

herlas die ze mij stuurde nadat ze verkozen was tot beste VOKA BUSINESS

PROJECT, besefte ik pas hoe de magie haar werk heeft gedaan. Ook zij heeft

volgehouden, is blijven doorgaan en ze zal haar dromen één voor één verwezenlijken.Mijn slimme dochter zei ooit tegen me: “Ik snap wat al die jaren aan het

doen bent papa. Je wilt het verhaal van mijn grootvader aan de wereld

doorgeven en niet alleen aan ons.”Op dan moment begreep ik niet wat ze precies bedoelde maar na het lezen

van haar berichtjes zag ik het plots heel helder.


Willy Wonka


Wanneer wij open staan om elkaar te helpen en te inspireren, elkaar naar een hoger niveau te tillen, gebeuren er inderdaad magische dingen. Ik doorleef dit als van kleins af aan, dankzij mijn vader, en ik wil dit doorgeven want ik zie rond mij dat het wérkt.


Het milieu zal ik waarschijnlijk niet kunnen redden, de wereldpolitiek bijsturen ook niet 😊. Maar ik kan een impact maken in het leven van anderen. Mensen helpen om hun passie te vinden, vanuit de praktijk en dan blijven doorgaan, nooit opgeven.


Willy Wonka, een school waar dit alles zal samensmelten, waar jonge mensen naar een hoger niveau zullen getild worden, is mijn droom, mijn footprint.


Of is het nog een beetje die van mijn vader, of zelfs al die van Zoë? Laat Willy Wonka onze gezamenlijke footprint worden, een droom die we samen kunnen delen en doorgeven.


Paul.


#willywonka #humaniti #kobaltlegal #wewill #businesscentral #experiencecenter #microsoftdynamics365 #kevinmurphy #thank #continue #loveourteam #ourpassion #ibelieve #way #howest #microsoft #techdata #steps #zoedemarbaix

33 views0 comments